Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI розпочали незвичний космічний експеримент, відправивши на Міжнародну космічну станцію установку для ферментації саке. Мета проєкту – вивчити, чи можна виготовляти саке у середовищі з пониженою гравітацією, подібній до місячної. Ініціатива отримала назву DASSAI MOON Project. Установка містить технологію, яка дозволить виготовляти саке на Місяці, використовуючи рис з Землі та воду з місячного льоду. Експеримент почнеться 21 жовтня, коли установку доставлять на МКС. Протягом двох тижнів в системі відбудеться процес бродіння, після чого ферментовану рисову масу заморозять і привезуть на Землю. Частину матеріалу перетворять на саке, яке планують продати за велику суму. Виручені кошти підуть на розвиток космічних програм, а решту зразка залишать для наукового аналізу. Цей експеримент може відкрити шлях для виробництва продуктів на Місяці, що є важливим для майбутніх космічних місій і створення баз поза Землею.

Опублікувати у
Технології
Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі
Вам також може сподобатися
Опублікувати у
Технології
Науковці вперше створили “універсальну” нирку для трансплантації
Опубліковано
admin
Опублікувати у
Технології
Вчені створили кібер-око для людей із вадами зору
Опубліковано
admin
Опублікувати у
Технології
Galaxy S26 випускатиметься тільки з процесорами Samsung – ЗМІ
Опубліковано
admin
Більше від автора
Опублікувати у
Новини світу
У Польщі затримали українців за наркотики та передачу розвідданих РФ
Опубліковано
admin

Призначені арбітри для матчів українських клубів у Лізі конференцій УЄФА
