У 2026 році французька астронавтка Софі Адено збирається полетіти на Міжнародну космічну станцію з унікальним “бонусним меню”, яке спеціально для неї розробила відома шеф-кухарка Анн-Софі Пік, яка має 10 зірок Michelin. Це меню складається з класичних французьких страв, таких як крем з фуагра, біск із лобстера та краба, суп із пастернаку, тушкована яловичина, курятина з мадагаскарським перцем, шоколадний крем і рисовий пудинг із кокосом. Це “шматочок Франції у космосі”, який має підтримати настрій астронавтів під час тривалих місій. Розробка такого меню була складним завданням через суворі вимоги до космічної їжі. Софі сподівається, що французькі смаки допоможуть їй зберегти зв’язок із дому під час перебування на орбіті. Проте використання фуагра у меню викликало критику в інтернеті через етичні питання стосовно способу виробництва цього делікатесу. ESA наразі не коментує критику, підкреслюючи важливість психологічної підтримки астронавтів.

Опублікувати у
Технології
Французька астронавтка вирушить у космос із “мішленівським” меню
Вам також може сподобатися
Опублікувати у
Технології
Забруднення повітря пов’язали з мутаціями, що спричиняють рак легенів
Опубліковано
admin
Опублікувати у
Технології
Полярники зафіксували тюленя на тлі “чорничного” неба
Опубліковано
admin
Опублікувати у
Технології
ШІ розшифрував вавилонський гімн, втрачений більше тисячі років тому
Опубліковано
admin
Більше від автора
Опублікувати у
Новини світу
Китай не може допустити поразки Росії у війні з Україною – ЗМІ
Опубліковано
admin
Опублікувати у
Новини світу
Чоловік намагався пронести зброю до будівлі конгресу США
Опубліковано
admin

СБУ підірвала склади боєприпасів РФ під Харцизьком
