Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що дієта з великою кількістю жирної “швидкої їжі” може негативно впливати на мозок лише за кілька днів. Вони встановили, що така їжа активує певний тип клітин у гіпокампі, які відповідають за пам’ять. Причиною цього є знижена здатність мозку засвоювати глюкозу. Після всього лише чотирьох днів такого харчування пам’ять може почати працювати гірше. Однак вчені виявили, що відновлення рівня глюкози у мозку може нормалізувати роботу цих клітин та покращити пам’ять. Дослідники рекомендують періодичне голодування після такої дієти, що може знизити активність цих клітин і покращити когнітивні функції. Ці відкриття можуть допомогти розробити нові методи профілактики деменції та хвороби Альцгеймера, пов’язаних з ожирінням і метаболічними розладами.
Опублікувати у
Технології
Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні – дослідження
Вам також може сподобатися
Опублікувати у
Технології
SpaceX запустила дві ракети з супутниками Starlink
Опубліковано
admin
Опублікувати у
Технології
У Китаї навчилися друкувати двигуни для дронів на 3D-принтері
Опубліковано
admin
Опублікувати у
Технології
Blue Origin вперше зловила бустер ракети після запуску
Опубліковано
admin
Більше від автора
Опублікувати у
Новини світу
У Литві провели масштабну операцію проти контрабанди метеокулями
Опубліковано
admin
Один з генераторів на ЗАЕС зламався – Зеленський