Згідно з дослідженням, вживання ультраоброблених продуктів харчування призвело до понад 124 тисяч передчасних смертей у США протягом 2017-2018 років. Ультраоброблені продукти – це продукти, які містять інгредієнти, які неможливо приготувати вдома, такі як консерванти, емульгатори, підсолоджувачі та інші. Ці продукти, як-от солодкі напої, шоколад, піца та гамбургери, стали досить поширеними і доступними в раціоні багатьох людей.
Дослідження також показало, що високе споживання ультраоброблених продуктів призвело до смертей і в інших країнах, таких як Бразилія, Велика Британія, Мексика, Канада, Австралія, Колумбія та Чилі. Вчені підкреслюють, що це може призвести до збільшення смертності від хвороб, пов’язаних із нездоровим харчуванням.
Автор дослідження наголошує, що розвиток проблеми пов’язаний не лише з вибором споживачів, але й з загальними змінами у продовольчих системах, які зробили ультраоброблені продукти більш доступними й дешевшими. Для вирішення цієї проблеми потрібно не лише інформувати споживачів, але й змінювати середовище, в якому вони приймають рішення про харчування.
